Bitcoinien kanssa valokaupoille

Oletko koskaan harkinnut Bitcoinin käyttöä aivan tavallisten tavaroiden, kuten valaisintarvikkeiden ostamiseen? Bitcoineilla voit nyt tehdä ostoksia suurista ulkomaisista ketjuista pieniin suomalaisiin yrityksiin. Tämä on kätevä tapa hankkia piristystä kotiin ja säästää aikaa, sekä varmistaa että maksutapahtumat pysyvät turvallisina. Katsotaanpa tarkemmin, miksi Bitcoinin käyttäminen valaisinkauppaan on houkutteleva vaihtoehto. Tarkastelemme myös siihen liittyviä haittapuolia.

Bitcoin ei ole yksinomaan sijoituskohde

Bitcoin nähdään usein hieman hämäränä valuuttana tai pelkästään sijoituskohteeksi sopivana vaihtoehtona. Sitä voidaan kuitenkin käyttää jopa aivan päivittäisten tavaroiden maksutapana. Itse asiassa voit ajatella sitä samalla tavalla kuin käyttäessäsi sähköisen kaupankäynnin vaihtoehtoja, kuten PayPalia tai luottokortteja. Se toimii hyvin sekä pienten että suurten yritysten kanssa monilta eri toimialoilta. Suomessakin Bitcoinin hyväksyvät jo monet eri kauppiaat ja maailmalla isommatkin ketjut.

Bitcoinin käytön edut

Bitcoinin käyttämisen tärkein etu kevyessä kaupankäynnissä on sen tarjoama mukavuus. Digitaalisena valuuttana sitä on helppo siirtää eri tilien välillä ja sen avulla käyttäjät voivat suorittaa liiketoimet nopeasti ja turvallisesti. Lisäksi käyttäjät voivat ostaa tavaroita nimettömänä maksaessaan Bitcoinilla, mikä antaa heille lisää yksityisyyttä muihin maksutapoihin verrattuna.

Bitcoinin käytön haitat

Bitcoinin käyttöön liittyy transaktiomaksuja eli sen käyttö tulee jonkin verran kalliimmaksi kuin vaikkapa perinteisen käteisen tai pankkikortin. Sillä on myös korkea volatiliteetti eli sen kurssi vaihtelee rajusti. Tämä voidaan näkökannan mukaan katsoa myös eduksi – joskus jokin kauppa voi osoittautua kurssin muuttumisen vuoksi ostajan kannalta hyväksi diiliksi, joskus taas huonoksi.

Missä voit käyttää Bitcoinia?

Suomalaiset yritykset, kuten Valostore ja valoilmio.fi, hyväksyvät maksut Bitcoinilla. Valostore tarjoaa ison valikoiman erilaisia työvaloja, otsalamppuja, taskulamppuja ja myös kodin valaisimia. Valoilmio.fi:n tuotteet sen sijaan koostuvat nimenomaan LED-valoista. Näiden kauppojen lisäksi suosittu kodintuotteiden verkkokauppa Overstock tarjoaa Bitcoinia maksuvaihtoehtona. Tämä ostospaikka tarjoaa kaikkea mahdollista kotiin; valojen lisäksi valikoimassa on esimerkiksi huonekaluja, mattoja, kodinkoneita ja pihakalusteita. Näiden tuotteiden ostaminen Bitcoineilla on yhtä helppoa ja turvallista kuin mikä tahansa muu maksutapa, vaikkakin kryptovaluutan käyttöön liittyy omat tarpeelliset varotoimensa.

Turvallisuusnäkökohtia Bitcoineja käytettäessä

Kun käytät Bitcoineja valokauppaan tai mihin tahansa muuhun maksutapahtumaan, on tärkeää olla tietoinen tämäntyyppiseen valuuttaan liittyvistä turvallisuusriskeistä. Ennen kuin suoritat maksuja Bitcoineilla, tarkista aina, että myyjä tai verkkosivusto on hyvämaineinen. Ole myös tarkka siitä, että maksat oikean määrän – kryptotransaktioita ei voi peruuttaa, vaan kauppiaan täytyy tehdä uusi maksu sinulle takaisin, jos maksat liikaa.

Digitaalinen valuutta maksutapana on tulevaisuutta

Bitcoinista on tullut viime vuosina yhä suositumpi maksutapa muun muassa sen kätevyyden ja anonymiteettiominaisuuksien vuoksi. Oikein käytettynä se voi olla loistava tapa ostaa kevytkauppatuotteita niin suurilta ulkomaisilta ketjuilta kuin pieniltä suomalaisilta yrityksiltä. Muista kuitenkin aina noudattaa ylimääräisiä varotoimia kryptovaluuttoja käsitellessäsi, kuten tarkistaa myyjien ja verkkosivustojen maine ennen maksujen suorittamista. Kun pidät nämä vinkit mielessäsi, voit tehdä ostoksia turvallisesti ja varmasti Bitcoineilla!