Laavalamput ovat taas muodissa

Laavalamput olivat hitti jo syntyessään 1960-luvulla, jolloin hippikulttuurikin sai alkunsa. Nämä kaksi asiaa yhtyvät monen mielessä vielä nykyäänkin. Laavalamput ovat 60-luvun jälkeen tulleet ja menneet muodista ja nyt niille on taas kysyntää. Nämä kiemurtelevat ihmeet tuovat hauskuutta ja tunnelmaa mihin tahansa tilaan. Etsitpä sitten jotakin siistiä ja vintage-henkistä sisustuselementtiä tai haluat vain lisätä kotiisi ripauksen outoutta… Laavalamppu täyttää nämä tarpeet!

Miten laavalamppu toimii?

Laavalampun ainutlaatuisen pyöreän pohjan sisällä on hehku- tai halogeenilamppu, joka lämmittää korkean lampun sisällä olevaa vahan ja nesteen yhdistelmää. Kun vaha lämpenee, se muuttuu nestemäisemmäksi ja vettä vähemmän tiheäksi aineeksi. Vahasta alkaa täten irrota möykkyjä, jotka nousevat lampussa ylös. Lampun yläosassa vahamöykyt puolestaan jäähtyvät ollessaan kauempana lämmön lähteestä ja täten laskeutuvat takaisin alas. Näin syntyy jatkuvasti muuttuva ja liikkeessä oleva valo- ja värinäytös.

Lampusta syntyvän kuumuuden vuoksi sitä ei tulisi käyttää lämpimällä alustalla. Sitä ei saa myöskään jättää kotiin valvomatta. Lemmikki- ja lapsitalouksissa tulee lisäksi noudattaa erityistä varovaisuutta laavalamppua käytettäessä.

Laavalamppujen visuaalinen viehätysvoima

Yksi tärkeimmistä syistä laavalamppujen suosion taustalla on niiden visuaalinen viehättävyys. Riippumatta siitä, minkälaisesta sisustuksesta pidät, on varmasti olemassa laavalamppu, joka sopii juuri siihen. Värien suhteen niissä ei nimittäin ole minkäänlaisia rajoituksia. Vaaleaan ja hillittyyn kotiin sopii valkoinen laavalamppu, joka ei kiinnitä huomiota liiaksi itseensä mutta tuo oman persoonallisen lisänsä sisustukseen. Värikkääseen kotiin voi taas valita jotakin aivan muuta – laavalamppuja on saatavilla esimerkiksi vaihtuvin värein!

Perusmuoto kaikissa laavalampuissa on sama, koska niiden toimintaperiaate sitä edellyttää. Pitkulaiset lamput pitävät silti sisällään erilaisia hauskoja muunnelmia, joista voi valita eniten omaa silmää miellyttävän designin.

Jos sisustaja sisälläsi heräsi, jatka ihmeessä surffailua netin ihmeellisessä maailmassa inspiraation löytämiseksi! Turvallisimmin se käy VPN-yhteyden kautta. Lue lisää: https://emute.fi/

Laavalampun käytön edut

Ilmeisin etu laavalampun käytössä on tietenkin sen kiehtova liike, jota on ihana jäädä toviksi tai toiseksikin seurailemaan. Sitä katsellessa voi hetkeksi heittää aivot narikkaan ja vain ihmetellä vahan venymistä ja kulkemista lampussa. Mindfulnessia parhaimmillaan ja yksinkertaisimmillaan!

Laavalamput eivät ole vain upeita katsella – ne palvelevat myös ihan oikein lampun virkaa. Ne tuottavat aivan erityistä, lempeää ja tunnelmallista valoa. Laavalamppu onkin ihanteellinen valonlähde illalla ennen nukkumaanmenoa. Ja miksei sillä voisi luoda tunnelmaa myös romanttiseen iltaan kumppanin kanssa. Näillä valaisimilla on myös rauhoittava vaikutus mieleen, mikä auttaa luomaan kutsuvan ja turvalliselta tuntuvan ympäristön.

Vintagea kotiin tai toimistoon

Laavalamppu on veikeä ja katseet kiinnittävä esine, joka sopii tilaan kuin tilaan. Se on jo 60 vuoden ajan ollut ihmisiä kiinnostava ja paljon ostettu tuote, joka on taas vintage-villityksen myötä lähdössä uuteen nousuun. Sopisiko sinunkin kotiisi tai työpaikallesi laavalamppu?