Jouluvaloideoita kotiin

Jouluvalot luovat lempeää ja rauhallista tunnelmaa aivan kuten muutkin joulukoristeet. Vaihtoehtoja on kaupoissa tarjolla paljon. Onneksi valikoimaan mahtuu myös paljon ekologisia ja taloudellisia ratkaisuja, joiden avulla voit luoda juhlatunnelmaa kotiisi horjuttamatta talouttasi tai vahingoittamatta ympäristöä. Lue lisää ja tutustu joihinkin jouluvaloideoihimme!

Nauhavalot sopivat niin sisään kuin ulos

Valonauhat ovat yksi suosituimmista vaihtoehdoista, kun on kyse on joulukoristelusta. Ne ovat suhteellisen edullisia, helppoja asentaa ja niitä on saatavana useissa eri tyyleissä ja väreissä. Lisäksi voit käyttää niitä sisällä tai ulkona – tarkista vain, että ne ovat vedenpitäviä ja pakkasenkestäviä ennen kuin asennat ne ulos! Jos etsit ympäristöystävällistä vaihtoehtoa, harkitse LED-valonauhoja; ne kuluttavat jopa 80 prosenttia vähemmän energiaa kuin perinteiset valonauhat.

Projektoreilla astetta näyttävämpää valaistusta

Erilaiset valoprojektorit ovat loistava tapa lisätä kodin säihkettä tänä jouluna ilman valojohtojen asentamista. Näitäkin valoja voi käyttää sekä sisällä että ulkona, mallista riippuen ja niitä on saatavilla monissa eri tyyleissä – lumihiutaleista ja tähdistä joulupukkiin ja poroihin! Osoita projektori sisäseinään tai talon ulkosivuun ja joulutunnelma on taattu. Projektoria käyttäessäsi et välttämättä tarvitse huoneeseen tai pihalle muita valoja laisinkaan.

Mikäli olet kiinnostunut esimerkiksi juuri valotarpeiden rahoittamisesta sijoittamisen keinoin, tutustu tähän sivustoon, jossa annetaan vinkkejä ja hyödyllistä tietoa rahan arvoon liittyen.

Kynttilät tuovat omanlaisensa tunnelman

Kynttilät ovat klassinen valinta, kun haluat koristella kotiasi juhlapyhiä varten – ja ne ovat myös ympäristöystävällisiä! Ne tuovat valon lisäksi huoneisiin myös ihanan tuoksun, vaikka kyseessä ei olisikaan erityinen tuoksukynttilä.

Paristokäyttöiset kynttilät ovat turvallisempia kuin tavalliset kynttilät (etenkin jos niiden ympärillä liikkuu lapsia tai eläimiä), mutta ne antavat silti saman lämpimän hehkun kuin oikeat kynttilät. Voit sijoittaa niitä kuusen ympärille tai mihin tahansa muuhun paikkaan, johon haluat lisää tunnelmaa. Vielä juhlallisemman ilmeen saat, kun kiedot kynttilöiden ympärille valonauhaa – ne tuovat lisää säihkettä!

DIY-jouluvalot

Askarteluintoisille itse tehdyt tai tuunatut jouluvalot voivat olla juuri sopiva vaihtoehto! DIY, Do It Yourself eli Tee Se Itse – verkossa on paljon ohjeita, joilla arkisista esineistä luodaan persoonallisen näköisiä ja kauniita valoja. Toisin sanoen esimerkiksi valmiita valonauhoja käyttäen voidaan luoda täysin uusi valoelementti, kun siihen yhdistetään jotakin muuta. Tämä on loistava tapa olla luova ja tehdä samalla energiatehokas ja edullinen päätös jouluvalojen suhteen. Varmista kuitenkin aina askartelemiesi valojen sähkö- ja paloturvallisuus!

Kodin koristelu joulupyhiä varten ei ole vaikeaa

Jouluvalojen valinnassa ja asettelussa saa käyttää luovuutta, eikä kauniin kodin eteen tarvitse käyttää suuria summia rahaa. Näiden vinkkien avulla sinulla ei pitäisi olla vaikeuksia löytää täydellistä ratkaisua, jolla luot kotiisi tänä vuonna juhlallisen tunnelman ekologisesti ja kustannustehokkaasti. Mukavaa ja valoisaa joulunaikaa!